Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Redenen voor een kanarie om niet meer te zingen

  • Een kanarie zingt niet als hij in de rui is. Dit is meestal tijdens de zomer en duurt tussen de zes en acht weken (duurt dit langer en is er sprake van kale plekken, dan heeft het dier waarschijnlijk een ziekte).
  • Kanaries gaan pas zingen als ze een week of twaalf oud zijn. Als een kanarie niet zingt kan dit dus eenvoudigweg zijn omdat het dier te jong is.
  • Over het algemeen zijn vrouwelijke kanaries geen goede zingers. Toch weten veel eigenaren ook hennen te trainen om mooi te zingen.

Reasons for a Canary not singing
Zwijgen is geen goud - maar er zal een goede reden zijn waarom uw kanarie niet zingt

  • Kanaries moeten worden aangemoedigd om zo goed mogelijk te zingen. Geluid en beweging helpt, dus zorg ervoor dat u de vogel in een ruimte houdt waar voldoende activiteit gaande is. Als de kanarie samen met andere vogels wordt gehouden zal dit hem aanmoedigen om te zingen.
  • Alleen gezonde vogels zingen. Als uw kanarie stil is en van bovenstaande punten geen sprake is, dan kan het dier ziek zijn. Controleer of het dieet van uw vogel goed is en kijk naar zijn uiterlijk, kooi en omgeving (bv. als het dier zijn veren uitzet of slaperig is kan het last hebben van tocht, andere huisdieren, kleine kinderen, andere vogels etc.).

Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Viviane, 7 mei 2021

Ons canarie vogeltje zingt niet meer , wat kan ik er voor doen . Ik laat een cd spelen met de zang van vogels , dat helpt een beetje,