Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Vogelbadje voor kanaries

Kanaries en vinken vinden het fijn om regelmatig te badderen. Ze moeten daarom minstens twee keer per week gebruik kunnen maken van een in de winkel gekocht vogelbadje of een simpel schaaltje met water. Door een bad te nemen wordt stof van de veren verwijderd en kan de vogel afkoelen. Maar ook als ze het niet echt warm hebben of stoffig zijn, zullen ze het fijn vinden om rond te spetteren. Als er in de kooi geen vogelbadje aanwezig is zullen vinken proberen zichzelf te wassen in hun drinkwater. Dit is een duidelijke boodschap dat het tijd is ze een behoorlijk badje aan te bieden.


canary bathing
Kanaries genieten van hun bad

Er zijn online en in dierenwinkels allerlei vogelbadjes verkrijgbaar. Van plastic items die aan de kooi kunnen worden bevestigd, tot zware exemplaren op een voetstuk voor in een buitenvolière. De meest praktische badjes kunnen met clips voor de openingen van de kooi worden bevestigd - voor een deurtje of plaats voor een voerbakje. Ook een ondiep schaaltje dat niet kan kantelen volstaat, al zal er meer water over de rand gaan. Houd er ook rekening mee dat het badje in de kooi moet worden gezet en er weer uit moet worden gehaald. Kies daarom een badje of schaaltje dat geschikt is voor de setup van de kooi.

Als u uw kanaries vrij in een ruimte laat rondvliegen, kunt u ook een badje buiten de kooi plaatsen. Hiervoor hoeft u alleen maar een schaaltje met water op de vloer te zetten. Kies altijd een schaaltje dat stevig staat: als het wiebelt of omvalt zullen uw kanaries hier van schrikken.

Veel kanaries vinden het fijn om gesprayd te worden met lauwwarm water. Als uw vogels eenmaal rustig een bad nemen en gewend zijn aan uw handen in de buurt van hun kooi, dan kunt u proberen ze te sprayen met een plantenspuit. Als een vogel zijn vleugels spreidt, zijn veren opzet en zich uitschudt, dan vindt hij het aangenaam. Vliegt hij echter op en fladdert hij door de kooi, dan waardeert hij de douche niet. Sommige vogels vinden het meteen fijn, andere hebben meer tijd nodig.

Temperatuur van een vinkenbadje

Geef vogels altijd koel of lauwwarm water om in te badderen of voor een douche. Gebruik geen water uit de koelkast en als het leidingwater erg koud is, laat het dan 20 minuten staan voordat u het in een badje aanbiedt.

Het water mag ook niet te warm zijn, kamertemperatuur is goed. Heet water mag nooit worden aangeboden. Koel tot lauwwarm water is prima.

Reacties

Er zijn nog geen reacties