Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kaukasische bij

Kaukasische bij Geschiedenis


De Kaukasische bij (Apis Mellifera Caucasia) is afkomstig uit de Kaukasus en komt ook voor in Azerbaijan, Turkije en Armenië. In hun land van oorsprong produceren ze grote hoeveelheden honing.

Kaukasische bij Gedrag


De Kaukasische bij staat bekend zijn trage opbouw in de lente, waardoor de kolonie pas in het midden van de zomer op volle kracht is. Omdat ze hun raden zeer dicht op elkaar plaatsen is het lastiger voor imkers om ze te beheren. Maar ze zijn rustig en dociel en vormen sterke kolonies. Als ze echter eenmaal geagiteerd zijn duurt het lang voordat ze weer kalmeren. Ze staan erom bekend van andere bijenkorven te stelen en doen het niet bijzonder goed in koudere klimaten.

De Kaukasische bij heeft van alle bijensoorten de langste tong, waardoor hij in staat is de delen van de bloem te bereiken waar andere soorten niet bij kunnen. Ze kunnen een langer seizoen foerageren omdat het aantal bloemen dat ze voor nectar kunnen gebruiken groter is. Door hun trage start in het seizoen is er zelden sprake van overbevolking.

Kaukasische bij Status


gangbaar

Kaukasische bij afbeeldingen

Kaukasische bij te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Kaukasische bij te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Kaukasische bij


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.