Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Krainerbij

Krainerbij Geschiedenis


De krainerbij (Apis Meliifera Carnica), ook de carnioolse bij, carnische bij en carnica honingbij genoemd, is een inheemse bijensoort in West-Eurona, en komt met name voor in Slovenië, Oostenrijk, Kroatië, Bosnië, Polen, Hongarije en Servië. Deze bijen bestaan al duizenden jaren en zijn een populaire keuze voor bijenhouders. Na de italiaanse bij is dit door imkers de meest gehouden bijensoort.

Krainerbij Gedrag


De krainerbij heeft zich aangepast aan verschillende leefomgevingen en is uitsteken in het zoeken naar pollen. Ze zijn heel goed in het beheren van hun kolonie en produceren veel werkers wanneer er veel nectar is, maar lijken aan te voelen als het niet zo goed gaat waarna ze de aantallen zullen aanpassen. Eén van de redenen dat deze bijensoort het zo goed doet, is te danken aan hun vermogen hun populatie te beheren. Ze hebben een goed gevoel voor oriëntatie en dwalen niet zo ver af als de italiaanse bij.

Krainerbijen zullen fel hun kolonie beschermen wanneer deze wordt aangevallen door wespen maar zijn niet agressief naar de imker. Door hun dociele karakter en goede honingproductie zijn het geschikte bijen voor mensen die voor het eerst bijen houden. Ze maken goede was die kan worden gebruikt voor het maken van kaarsen etc.

Tijdens de winter is het aantal bijen dat binnen de kleine kolonie overleeft hoog. Deze bijensoort doet het goed in gebieden met lange winters.

Ze zoeken de hele dag naar voedsel, ook op koude en natte dagen. De werkers van deze soort leven over het algemeen langer dan die van andere soorten. Wel doen ze het minder goed in hete zomers en kunnen gaan zwermen als er sprake is van overbevolking. Als de koningin niet is gemarkeerd, is het vrijwel onmogelijk om haar te vinden.

Krainerbij Status


gangbaar

Krainerbij afbeeldingen

Krainerbij te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Krainerbij te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Krainerbij


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.