Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Koekoeksbij

De nomade van fabricus - nomada fabriciana Panzer's nomad - nomada panzeri Pijlstaart - vrouwtje - coelioxys inermis Scherpstaart - man - coelioxys inermis

Koekoeksbij Geschiedenis


Ongeveer 20% van alle bijen zijn koekoeksbijen. De koekoeksbij legt, net al de vogel, zijn eitjes in een nest van een nietsvermoedende en niet-verwante, pollenverzamelende, bijensoort. De koekoekslarven komen eerder uit dan de larven van de verzorgende bijensoort, zodat ze de pollenvoorraad kunnen opeten en de andere larven kunnen doden. Koekoeksbijen hebben niet zoals andere bijen pollenschepjes. Wel hebben ze grote kaken.

Koekoeksbij Gedrag


De koekoeksbij kan een nest binnendringen door binnen te sluipen of door geweld te gebruiken. Sommige soorten sluipen het nest binnen en gaan indien mogelijk onderdeel uitmaken van de ei-leggende kolonie. Andere soorten vallen een nest aan, doden de werkers die in de weg staan en uiteindelijk ook de koningin van de kolonie.

Koekoeksbij Variëteiten


Er zijn ongeveer 4000 verschillende soorten koekoeksbijen.

Koekoeksbij Status


gangbaar

Koekoeksbij afbeeldingen

Koekoeksbij te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Koekoeksbij te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Koekoeksbij


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.