Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Italiaanse bij

Italiaanse bij Geschiedenis


Er wordt aangenomen dat de Italiaanse bij, ook de ligusticabij genoemd, is ontstaan in Italië ten noorden van Sicilië. Deze bijensoort kan zich bijzonder goed aanpassen en is dan ook de meest voorkomende honingbij. De Latijnse naam van de Italiaanse bij is Apis Mellifera Ligustica.

De Italiaanse bij kan kan leven in subtropische tot koelere temperaturen, al houden ze niet van strenge winters en koude, koele zomers zoals in de noordelijke klimaten. Deze bij werd aan het begin van de negentiende eeuw geïntroduceerd in Amerika waar het snel een populaire keuze werd van bijenhouders. Het is een handelbare soort die grote hoeveelheden honing produceert en beter bestand lijkt tegen ziektes dan de Engelse donkere bij. Veel imkers die deze bijen houden zeggen dat ze zelden rook gebruiken om de bijen te kalmeren wanneer ze de honing oogsten. De Italiaanse bij werd in 1854 in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd.

Italiaanse bij Gedrag


De Italiaanse bij is bijzonder productief en produceert grote kolonies. Wel hebben ze de neiging tot laat in het jaar door te broeden, wat resulteert in een hogere honingconsumptie. Ze zijn erg goed in foerageren, al staan ze erom bekend andere kolonies te beroven. Dit wordt gezien als hun voornaamste tekortkoming. Ze produceren grote raten met een grote capaciteit en dekken de honing af met prachtige witte dekseltjes. Het zijn goede huishouders, en er wordt aangenomen dat dit de reden is dat ze goed bestand zijn tegen ziektes.

Problemen ontstaan doorgaans alleen met de tweede generatie bijen of na een kruising met een andere koningin. De hieruit voortkomende kolonie is agressiever.

De Italiaanse bij is zwermtraag.

Italiaanse bij Variëteiten


Er zijn drie kleuren; leather, bright golden en pale lemon.

Italiaanse bij Status


gangbaar

Italiaanse bij afbeeldingen

Italiaanse bij te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Italiaanse bij te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Italiaanse bij


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.