Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Russische bij

Russische bij Geschiedenis


De Russische bij is een Kaukasische bij met genen van de Italiaanse en de krainerbij. Mogelijk bevat het genen van andere rassen, maar de soort heeft heel duidelijk een eigen karakter. Deze bij is ontstaan in de Primorsky Krai regio in Rusland en werd in 1997 geïntroduceerd in Amerika waar het tegenwoordig een vrij veelvoorkomende soort is.

Russische bij Gedrag


Eén van de beste eigenschappen van de Russische bij is dat het bijzonder resistent is tegen ziektes. Ze hebben dit succes voornamelijk te danken aan hun schone bijenkorf en agressieve houden naar mijten. Over het algemeen zijn ze rustig in de buurt van imkers, als hebben ze de neiging om te gaan zwermen als er onvoldoende ruimte is. In tegenstelling tot andere bijensoorten hebben ze altijd cellen voor koninginnen paraat, gewoon voor 'het geval dat'.

Hoewel het vrij lastig kan zijn om een Russische koningin te introduceren in een niet-russische bijenkolonie, kan dit met de nodige zorg en tijd lukken. Eens geaccepteerd doen ze het erg goed. Een ander pluspunt van de Russische bij is dat ze goed kunnen overwinteren. Ze kunnen veel koudere temperaturen aan dan andere bijensoorten en zijn bijzonder zuinig met hun wintervoorraad. Aan het einde van het jaar is de kolonie kleiner dan van elke andere bijensoort. Als het aantal pollen echter weer ruim is, lijkt de populatie echter van het ene op het andere moment te exploderen.

Veel Amerikaanse imkers prijzen de eigenschappen van de Russische bij, en laten weten dat het de kalmste bij is die ze ooit hebben gehouden.

Russische bij Status


gangbaar

Russische bij afbeeldingen

Russische bij te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Russische bij te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Russische bij


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.