Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hommel

Geschiedenis

Hommels zijn een van de meest bijzondere bijensoorten. Ze leven van nectar en pollen van verschillende plantensoorten en zijn uitstekende bestuivers.

Gedrag

Hommels en honingbijen zijn de twee meest voorkomende bijensoorten die in volken leven. Ze hebben een jaarlijkse levenscyclus. Elk jaar bouwt de koningin een nest in bijvoorbeeld een holte in een muur, een haag of misschien wel onder het afdak van een schuur. De koningin legt een voorraad honing en pollen aan. Daarna legt ze vele eitjes die ze uitbroedt. De larven groeien darren, werkers of koninginnen. De nieuwe koninginnen planten zich voort en overleven de winter. De darren, werkers en oude koningin sterven al in de herfst. Het volgende jaar herhaalt deze cyclus zich in een nieuw nest.

Variëteiten

Er zijn vele verschillende soorten hommels, teveel om in deze introductie op te noemen. Vrijwel alle soorten zijn groot en hebben heldere kleuren. Bekijk de afbeeldingen hierboven of bezoek als u meer informatie wenst over hommels de website van het Bubblebee Conservation Trust of de website van het Natural History Museum (Engelstalig).

Status

gangbaar

Hommel afbeeldingen

Hommel te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Hommel te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Hommel

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.