Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Donkere bij

Donkere bij Geschiedenis

De donkere bij (apis Mellifera Mellifera) werd in de moderne tijd gedomesticeerd en in de achttiende eeuw in Amerika geïntroduceerd.

Donkere bij Gedrag

De donkere bij heeft zijn naam te danken aan zijn donkere kleur. Veel mensen zijn van mening dat deze bij agressiever is dan andere soorten. Ze verdedigen hun kolonie sterk en kunnen hierbij steken. Dit maakt het houden van deze bijen lastiger.

De donkere bij heeft zich sterk aangepast en is bestand tegen koudere temperaturen. Ze hebben een hoge werk 'ethiek' en lijken langer te leven dan andere soorten. Hun resistentie tegen ziektes is echter laag, wat waarschijnlijk bijdraagt aan hun afnemende aantallen. In de twintigste eeuw zorgde de tracheeënmijt ervoor dat de soort bijna uitstierf. Tegenwoordig is de donkere bij vrij zeldzaam. Ze worden niet meer beschouwd als een geschikte soort voor commerciële imkers, maar worden nog wel door liefhebbers gehouden.

Donkere bij Variëteiten

Er worden drie soorten onderscheiden; de mellifera (brown bee), de nigra (black bee) en de lehzeni (Heathland Bee).

Donkere bij Status

gangbaar

Donkere bij afbeeldingen

Donkere bij te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Donkere bij te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Donkere bij

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.