Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Parasieten bij cavia's


Helaas kunnen cavia's last krijgen van allerlei verschillende parasieten, zoals mijten, luizen, vlooien en teken. Parasieten zijn onaangenaam voor zowel het huisdier als de eigenaar. Het goede nieuws is dat er voor al deze problemen allerlei effectieve behandeling verkrijgbaar zijn. Meestal verkoopt de dierenarts deze middelen waarmee u uw dier thuis zelf kunt behandelen. Neem foto's van de aandoening van uw cavia om aan de dierenartsassistent te laten zien. Dit om er zeker van te zijn dat u de parasiet correct heeft geïdentificeerd en u de juiste behandeling koopt.


Voor mijten en luizen heeft u een speciale shampoo nodig die bij de dierenarts te verkrijgen is. Deze producten zijn makkelijk om te gebruiken en u kunt de behandeling dus thuis zelf uitvoeren. Om de kans op een mijten-invasie te voorkomen kiezen veel eigenaren ervoor deze shampoo's preventief te gebruiken tijdens het wassen van hun cavia's. Lees voor meer informatie ons hoofdstuk "Cavia gezondheid".


guinea pigs can get parasites
Cavia's kunnen last krijgen van parasieten zoals mijten, luizen en vlooien

Als uw cavia een teek heeft dan kunt u het beste advies vragen aan een dierenarts. We raden af dat u de teek zelf probeert te verwijderen. Het is lastig om deze beetjes op de juiste manier te verwijderen en er is een kans dat het achtergebleven mondstuk van de teek een pijnlijke infectie veroorzaakt bij uw huisdier.


Als u andere huisdieren heeft dan kunt u hen met een normaal anti-vlooienmiddel behandelen zolang u dit maar ver uit de buurt houdt van uw cavia's. Veel anti-vlooienmiddelen zijn namelijk giftig voor cavia's. We raden daarom aan een dierenartsassistent advies te vragen over een cavia-vriendelijke behandeling als u het vermoeden heeft dat uw cavia vlooien heeft.


Cavia's kunnen last krijgen van parasieten door contact met hooi, gras en soortgenoten. Het is daarom belangrijk dat u regelmatig controleert of uw huisdieren besmet zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties