Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Passen konijnen of katten beter bij mij?


Konijnen en katten zijn totaal verschillende dieren met heel verschillende behoeftes. Beide dieren zijn fantastische huisdieren maar welk dier het meest geschikt is voor u is afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden. Hoeveel tijd heeft u? Heeft u buiten voldoende ruimte? Kunt u zich de onderhoudskosten veroorloven?


Beide dieren kunnen binnenshuis worden gehouden, al is het het fijnste voor ze wanneer ze ook naar buiten kunnen. Omlet heeft buitenrennen voor zowel konijnen als katten zodat ze van de buitenlucht kunnen genieten zonder gevaar te lopen (roofdieren en giftige planten voor konijnen, en auto's en soortgenoten voor katten).


Konijnen en katten zijn heel verschillende dieren - ook hebben deze dieren verschillende zorgbehoeften

Zowel konijnen als katten hebben elke dag zorg en aandacht nodig - allebei hebben ze dagelijks voer, water en aandacht van hun eigenaar nodig. Ook moet van beide dieren regelmatig de gezondheid worden gecontroleerd, zowel door hun eigenaar als door een dierenarts, en allebei zullen ze voor vele jaren een geweldig gezelschap zijn.


Het voornaamste verschil tussen konijnen en katten heeft betrekking op hun voeding (katten zijn carnivoren, konijnen herbivoren), hun behoefte aan gezelschap (konijnen hebben een soortgenoot als maatje nodig) en hun levensverwachting. Het is goed om erover na te denken of de levensverwachting van uw kat past bij de beslissingen die u in de toekomst zult maken. Hoewel er konijnen zijn die voor hun soort enorm oud zijn geworden (volgens het Guinness World Records is het oudste konijn ooit achttien jaar geworden), leven katten gemiddeld aanzienlijk langer dan konijnen. Konijnen worden gemiddeld tussen de acht en twaalf jaar oud, terwijl katten wel twaalf tot achttien worden.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties