Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Welke konijnen zijn geschikt voor mij?


U zult het waarschijnlijk leuk vinden om te horen dat er honderden soorten konijnen zijn waaruit u kunt kiezen. Enkele duizenden jaren geleden werden konijnen gedomesticeerd (door mensen verzorgd) en sindsdien hebben konijnenfokkers een grote hoeveelheid verschillende soorten en kleuren tot stand gebracht. Hoewel alle konijnenrassen dezelfde basisvorm hebben (vier poten, twee harige oren, wijd uiteenstaande ogen en een schattige kleine staart) kunnen er grote verschillen zijn wat betreft hun formaat en uiterlijk.


Er zijn tientallen verschillende konijnenrassen waaruit u kunt kiezen

Omdat er zoveel verschillende rassen zijn waaruit u kunt kiezen, hebben we een rassengids samengesteld om u te helpen. Onze konijnenrassen gids is voorzien van foto's en beschrijvingen van tientallen konijnenrassen om u te helpen bij het maken van uw keuze. Welke keuze u ook maakt, wij zijn er zeker van dat u net zoveel van deze karaktervolle dieren zult houden als wij.


Als u een konijn uitzoekt voor iemand die nog nooit eerder voor een dier heeft gezorgd, dan adviseren wij te kiezen voor een klein of middelgroot konijnenras met een rustig karakter. Een goede keuze is bijvoorbeeld de hollander of de kleurdwerg. Als u konijnen aanschaft voor kinderen jonger dan twaalf jaar, dan is het belangrijk te onthouden dat u verantwoordelijk bent voor de dieren. De verzorging van huisdieren is een taak van het hele gezin, en jonge kinderen kunnen na verloop van tijd hun interesse in het dier verliezen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties