Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Moeten konijnen en paren worden gehouden?


Konijnen zijn groepsdieren en hebben daarom een soortgenoot nodig om gelukkig te kunnen zijn. Konijnen zijn constant op hun hoede voor roofdieren en voelen zich heel kwetsbaar wanneer ze alleen worden gehouden, zelfs in een uiterst veilig ren. Ze zullen veel gelukkiger zijn wanneer ze ten minste één soortgenoot hebben om 's winters tegen aan te kunnen kruipen en tegen te kunnen babbelen wanneer ze zich vervelen.


Zonder het gezelschap van een soortgenootje zijn konijnen niet gelukkig

Een konijnen heeft ook een maatje nodig om mee te kunnen praten. Hoe goed we ook ons best doen, we kunnen niet tegemoet komen aan alle sociale behoeftes van een konijn en vaak zullen we de precieze betekenis van konijnencommunicatie niet begrijpen. Konijnen hebben gedurende hun hele leven een soortgenoot nodig om mee te kunnen praten.


Gelukkig kost het maar weinig meer moeite om twee in plaats van één konijn te verzorgen. U moet het hok ongeveer even vaak verschonen en u zult even vaak moeten voeren (tweemaal per dag). Als u erover nadenkt om een konijnen te nemen, dan is een paar vaak de beste optie.

Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties