Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Welke konijnen verharen het minst?


Ondanks de lange haren van angorakonijnen, beweren sommige eigenaren dat angora's het minste haar verliezen. Dit zou zo kunnen zijn omdat dit type konijn is gefokt voor zijn haar. Wanneer hij veel haar zou verliezen dan zou er minder overblijven voor de konijnenhouder..


Er bestaan helaas geen hypoallergene konijnenrassen - sommige konijnen zijn wel geschikter dan andere voor mensen met allergieën

De angora verhaart misschien minder dan sommige andere rassen, maar hij moet wel regelmatig worden gekamd om te voorkomen dat de lange haren gaan klitten. Als u op zoek bent naar het meest geschikte ras voor iemand met een allergie, dan kunnen rexkonijnen geschikt zijn.


Als iemand binnen uw gezin allergisch is voor konijnen, dan zijn er een aantal maatregelen die u kunt nemen. Helaas bestaan er geen hypoallergene konijnenrassen, maar er zijn een aantal dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat de persoon die aan de allergie lijdt zo min mogelijk met de allergenen in aanraking komt. In tegenstelling tot wat de meeste mensen geloven is het haar niet de oorzaak van de allergie. Het zijn specifieke eiwitten afkomstig van uw konijn die aan de haren blijven hangen en bij mensen een afweerreactie veroorzaken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties