Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe oud worden konijnen?


Een goed verzorgd konijnen bereikt gemiddeld een leeftijd tussen de acht en twaalf jaar, al zijn er konijnen die veel ouder worden. Het Guinness Book of World Records vermeldt dat het oudste konijn achttien jaar oud is geworden!


Volgens sommige fokkers leven dwergvariëteiten doorgaans langer dan de grotere konijnenrassen. Dit kan iets zijn om rekening mee te houden bij het uitzoeken van een konijnenras.


Konijnen worden gemiddeld tussen de acht en twaalf jaar oud

Als u een konijn heeft dat te maken krijgt met gezondheidsproblemen, dan kan het helaas zo zijn dat uw huisdier veel korter dan gemiddeld leeft. Maar, naast een goede algemene verzorging, is er nog iets dat u kunt doen om de levensverwachting van uw konijnen te maximaliseren: u kunt uw konijnen laten castreren. Bij vrouwelijke konijnen voorkomt dit dat zij kunnen sterven aan geboorte-gerelateerde problemen en bepaalde soorten kanker. Deze problemen kunnen zich op elke leeftijd voordoen. Door mannetjes konijnen te laten castreren, zal agressief gedrag afnemen en paringsgedrag verdwijnen, iets dat veel stress kan veroorzaken bij alle betrokken partijen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties