Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kan ik wilde konijnen als huisdier houden?


Het is heel lastig om wilde konijnen tam te maken. De meeste wilde konijnen zullen trappen en bijten wanneer u ze wilt aanraken. De konijnen die wij als huisdier houden leven al duizenden jaren niet meer in het wild, en er zijn grote gedragsverschillen tussen wilde konijnen en de konijnen die bij ons in huis leven.


Gedomesticeerde konijnen, te krijgen bij de dierenwinkel, een fokker of een asiel, zijn makkelijker, vriendelijker en veilige om te houden. Deze dieren zijn veel gehoorzamer en vriendelijker dan wilde konijnen. Ook is de kans dat zij ziektes bij zich dragen minder groot.


Het is het verstandigst om gedomesticeerde konijnen als huisdier te houden

Een wild konijn vangen en deze als huisdier houden kan gevaarlijk zijn. Ze kunnen namelijk een mogelijk fatale ziekte genaamd rabiës (hondsdolheid) overdragen op mensen. Daarnaast zijn wilde konijnen er niet aan gewend om in kooien te worden gehouden en door mensen te worden aangeraakt. Het is daarom het beste konijnen als huisdier te houden die in gevangenschap zijn geboren.

Reacties:

Tonny, 12 december 2023

ja dat kan we hebben er 8.5 jaar een gehad en het was een waar feest, ze liep vrij rond bij ons in huis en elke dag buiten, sliep bij ons voor de slaapkamer en maakte ons s'morgens wakker( sprong dan op bed) als ze naar buiten wou. kan hier een heel lang verhaal van maken wat ze zo allemaal deed zo klom ze soms in onze olijfboom om de verse blaadjes te eten, we hebben haar pas in laten slapen had een tumor in de baarmoeder heel triest, we hebben haar heel klein gekergen ze lag in een paardenstal.