Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Kleurdwerg Konijnen

Geschiedenis

De kleurdwerg is populair als huisdier. Dit kleine ras is ontstaan in Nederland. Kleurdwergen werden niet gefokt voor hun vlees of pels, maar voor hun uiterlijk.

De Nederlandse kleurdwerg lijkt op de pool. In de twintigste eeuw werd de kleurdwerg tot stand gebracht door kleine poolse konijnen te kruisen met nog kleinere wilde konijnen. Na een aantal generaties ontstond er een bijzonder vriendelijk huiskonijn. Deze konijnen komen voor in vele, prachtige kleuren en patronen.

Dit ras werd in 1948 in het VK geïntroduceerd en in de jaren 1960 en 70' ook in Amerika. In 1969 werd de kleurdwerg erkend door de American Rabbit Breeders’ Association (ARBA).

Kleurdwergen wegen tussen de 0.5kg en 1.6.kg.

Gedrag

Hoewel de kleurdwerg maar klein is, zijn ze erg actief en hebben voldoende ruimste nodig om in rond te rennen (zoals voor alle konijnen geldt).

Net als huiskatten en honden zijn deze konijnen intelligent genoeg om bepaalde commando's te leren.

Sommige kleurdwergen kunnen wat schichtig zijn door hun wilde afkomst, maar dit verschilt per individu.

Variëteiten

De kleurdwerg komt voor in veel verschillende kleuren zoals zwart, blauw, wit met blauwe ogen, chocolade, oranje, geel, bruin, chinchilla, lila, opaal, lynx, wit met rode ogen, haaskleur, schildpad, tan, staalgrijs.

Status

gangbaar

Verwante producten

Kleurdwerg afbeeldingen

Kleurdwerg te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Kleurdwerg te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Kleurdwerg

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.