Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kleurdwerg

Kleurdwerg Geschiedenis


De kleurdwerg is populair als huisdier. Dit kleine ras is ontstaan in Nederland. Kleurdwergen werden niet gefokt voor hun vlees of pels, maar voor hun uiterlijk.

De Nederlandse kleurdwerg lijkt op de pool. In de twintigste eeuw werd de kleurdwerg tot stand gebracht door kleine poolse konijnen te kruisen met nog kleinere wilde konijnen. Na een aantal generaties ontstond er een bijzonder vriendelijk huiskonijn. Deze konijnen komen voor in vele, prachtige kleuren en patronen.

Dit ras werd in 1948 in het VK geïntroduceerd en in de jaren 1960 en 70' ook in Amerika. In 1969 werd de kleurdwerg erkend door de American Rabbit Breeders’ Association (ARBA).

Kleurdwergen wegen tussen de 05 kg en 1,6 kg.

Kleurdwerg Gedrag


Hoewel de kleurdwerg maar klein is, zijn ze erg actief en hebben voldoende ruimste nodig om in rond te rennen (zoals voor alle konijnen geldt).

Net als huiskatten en honden zijn deze konijnen intelligent genoeg om bepaalde commando's te leren.

Sommige kleurdwergen kunnen wat schichtig zijn door hun wilde afkomst, maar dit verschilt per individu.

Kleurdwerg Variëteiten


De kleurdwerg komt voor in veel verschillende kleuren zoals zwart, blauw, wit met blauwe ogen, chocolade, oranje, geel, bruin, chinchilla, lila, opaal, lynx, wit met rode ogen, haaskleur, schildpad, tan, staalgrijs.

Kleurdwerg Status


gangbaar

Kleurdwerg afbeeldingen

Een nederlandse dwergkonijnen die naast elkaar zitten.
Alice en baby's
Alice's kits
Pip?

Kleurdwerg te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Kleurdwerg te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Kleurdwerg


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.