Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Nieuw-zeelander Konijnen

Geschiedenis

Het nieuw-zeelander konijn is een groot konijn dat veel wordt gebruikt als proefdier en voor zijn vlees. Ook als huisdier en showkonijn is het ras populair. Het nieuw-zeeland konijn is, anders dan zijn naam doet vermoeden, ontstaan in Amerika. De witte nieuw-zeelander verscheen in Amerika voor het eerst in 1917 en werd na de Tweede Wereldoorlog geïmporteerd in het Verenigd Koninkrijk. De nieuw-zeelander groeit snel, waarschijnlijk de reden dat het zo'n populair vleesras is. Een rammelaar kan wel 5.5 kg wegen. Het ras heeft ronde bouten en korte voorpoten. De vacht is doorgaans dicht maar zacht.

Gedrag

Omdat het een groot ras is, is het minder nerveus dan kleinere rassen. Toch kunnen mensen het ras te zwaar vinden als ze het houden om regelmatig op te pakken.

Variëteiten

Wit, zwart, blauw. De rode nieuw-zeelander is kleiner dan de witte nieuwzeelander (3.5kg).

Status

gangbaar

Gerelateerde producten

Nieuw-zeelander afbeeldingen

Nieuw-zeelander te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Nieuw-zeelander te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Nieuw-zeelander

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.