Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Rode Nieuw-Zeelander

Een nieuw-zeelandse rood die zijn mooie oren laat zien De mooie scherpe oren van een nieuw zealand red Een nieuw zealand red's mooie zachte vacht en pluizige staart Een close up van de ongelofelijke vos rode vacht van een nieuw zealand red Een prachtige nieuw-zeelandse rode rusting

Rode Nieuw-Zeelander Geschiedenis


Aan het begin van de twintigste eeuw vonden een aantal konijnen uit Nieuw-Zeeland hun weg naar Californië waar ze de basis vormden voor het rode Nieuw-Zeelander konijnenras. Er wordt aangenomen dat bij het tot stand komen van de rode Nieuw-Zeelander de Belgische haas, Vlaamse reus en de nu uitgestorven golden fawn betrokken zijn geweest.

Tegen 1913 kruisten fokkers in heel Amerika deze rassen en stelden ze tentoon onder verschillende namen zoals ‘New Zealands’, ‘California Reds’ en ‘American Reds’. De naam ‘New Zealand Red’ (rode Nieuw-Zeelander) werd uiteindelijk aangenomen omdat de beste konijnen vaak uit Californië kwamen (waar de import van konijnen uit Nieuw-Zeeland was begonnen).

Rode Nieuw-Zeelander Gedrag


Rode Nieuw-Zeelanders zijn ontspannen konijnen die over het algemeen goed samengaan met (rustige) kinderen). Ze zijn vreedzaam wanneer ze worden opgepakt en vanwege hun rustige karakter zijn ze geschikt voor beginners.

Deze konijnen bijten zelden. Ze zullen graag kennismaken met het hele gezin, ook de andere huisdieren.

Rode Nieuw-Zeelander Variëteiten


Nieuw-Zeelander komen voor in voor in vier variaties (rood, wit, zwart en blauw). Elke andere kleur dan volledig rood wordt echter niet geaccepteerd als rode nieuw-zeelander.

Rode Nieuw-Zeelander Status


gangbaar

Rode Nieuw-Zeelander afbeeldingen

Konijntjes in een buitenkooi

Rode Nieuw-Zeelander te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Rode Nieuw-Zeelander te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Rode Nieuw-Zeelander


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.