Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Rode nieuw-zeelander Konijnen

Geschiedenis

Aan het begin van de twintigste eeuw vonden een aantal konijnen uit Nieuw-Zeeland hun weg naar Californië waar ze de basis vormden voor het rode nieuw-zeelander konijnenras. Er wordt aangenomen dat bij het totstandkomen van de rode nieuw-zeelander de belgische haas, vlaamse reus en de nu uitgestorven golden fawn betrokken zijn geweest.

Tegen 1913 kruisten fokkers in heel Amerika deze rassen en stelden ze tentoon onder verschillende namen zoals ‘New Zealands’, ‘California Reds’ en ‘American Reds’. De naam ‘New Zealand Red’ (rode nieuw-zeelander) werd uiteindelijk aangenomen omdat de beste konijnen vaak uit Californië kwamen (waar de import van konijnen uit Nieuw-Zeeland was begonnen).

Gedrag

Rode nieuw-zeelanders zijn ontspannen konijnen die over het algemeen goed samengaan met (rustige) kinderen). Ze zijn vreedzaam wanneer ze worden opgepakt en vanwege hun rustige karakter zijn ze geschikt voor beginners.

Deze konijnen bijten zelden. Ze zullen graag kennismaken met het hele gezin, ook de andere huisdieren.

Variëteiten

Nieuw-zeelander komen voor in voor in vier variaties (rood, wit, zwart en blauw). Elke andere kleur dan volledig rood wordt echter niet geaccepteerd als rode nieuw-zeelander.

Status

gangbaar

Verwante producten

Rode nieuw-zeelander afbeeldingen

Rode nieuw-zeelander te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Rode nieuw-zeelander te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Rode nieuw-zeelander

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.