Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Deilenaar

Deilenaar Geschiedenis


De Nederlandse fokker genaamd Ridderhof heeft de creatie van de deilenaar op zijn naam staan. Het ras werd ontwikkeld in de Betuwe en er wordt aangenomen dat hierbij de chinchilla, de rode nieuw-zeelander en het tankonijn betrokken zijn geweest.

Vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in 1940 nam de bekendheid van het ras in Nederland toe. Dit is vermoedelijk de reden dat het vrij lang duurde voordat het ras zich verspreidde naar andere landen.

Aan het einde van de jaren 1980 werd het ras ook in het Verenigd Koninkrijk erkend en het wordt in verschillende Europese landen gefokt. Toch komt de deilenaar buiten Europa amper voor.

Deilenaar Gedrag


De deilenaar is een sterk ras met een evenwichtig karakter. Hoewel het goede huisdieren zijn worden ze vrijwel uitsluiten gehouden door fokkers en liefhebbers.

Deilenaar Variëteiten


De deilenaar heeft een warme roodbruine dekkleur en een zwarte ticking.

Deilenaar Status


Zeldzaam

Deilenaar afbeeldingen

Deilenaar te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Deilenaar te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Deilenaar


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.