Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Pool

Pool Geschiedenis


De precieze herkomst van het Poolse konijn is niet bekend, hoewel wordt aangenomen dat het in Engeland is ontstaan. Wel staat vast dat het ras in het Verenigd Koninkrijk voor het eerst werd tentoongesteld in 1884.

De Pool is een klein konijnenras dat voornamelijk als huisdier wordt gehouden. Dit konijn heeft korte oortjes die zelden uiteen staan. De pool wordt vaak verward met het Nederlandse dwergkonijn, maar de pool is iets groter een heeft een rondere kop. In de VS wordt de pool vaak als showkonijn gehouden en als huisdier. Hun gewicht moet tussen de 1.1 en 1.6 kg liggen.

Pool Gedrag


Deze kleine konijnen zijn heel geschikt om als huisdier te worden gehouden omdat ze door hun kleine formaat niet zo veel ruimte nodig hebben.

Over het algemeen zijn Poolse konijnen rustig en vriendelijk. Het zijn intelligente konijnen die zindelijk kunnen worden gemaakt. Rammelaars zijn over het algemeen rustiger, maar zijn vaak vriendelijker als ze zijn gesteriliseerd.

Pool Variëteiten


In het Verenigd Koninkrijk erkent de National Polish Rabbit Club (NPRC) alle kleurvariëteiten, zolang het bij een ander konijnenras in de rasstandaard wordt geaccepteerd. De American Rabbit Breeders’ Association erkent de witte konijnen met rode of blauwe ogen, witte albino konijnen en de kleuren chocolade, blauw en gebroken.

Pool Status


gangbaar

Pool afbeeldingen

Pool te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Pool te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Pool


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.