Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Angorakonijn Konijnen

Geschiedenis

Er bestaat nogal wat onenigheid over de herkomst van het angorakonijn. Er wordt wel gezegd dat de Romeinen rond het jaar 100 v. Chr. al angora's hielden voor hun wol, en ze de konijnen met zich meebrachten met de uitbreiding van het Romeinse Rijk. Anderen zijn van mening dat de angora is ontstaan rond Ankara in Turkije, en dat zeelieden deze konijnen hiervandaan meenamen naar Frankrijk.

Bronnen waarin het angorakonijn wordt vermeld gaan in Engeland terug tot de zestiende eeuw. Hoewel het niet duidelijk is waar de angora precies vandaan komt, staat wel vast dat het altijd is gefokt voor zijn zijdeachtige wol. Angorawol is zelfs zachter dan kasjmier en wordt verkocht voor een hoge prijs.

Gedrag

Angorakonijnen zijn over het algemeen sociaal, vriendelijk en rustig. Franse angora's kunnen wat koppiger zijn, Engelse angora's hebben vaak een wat rustiger karakter.

Variëteiten

Er bestaan een aantal variëteiten van het angorakonijn, namelijk Engelse, Franse, Duitse, dwerg, grote en satijn angora.

Status

gangbaar

Gerelateerde producten

Angorakonijn afbeeldingen

Angorakonijn te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Angorakonijn te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Angorakonijn

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.