Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Ruskonijn Konijnen

Geschiedenis

De precieze herkomst van het ruskonijn is niet bekend. Het is een oud ras en het is misschien daarom dat het niet duidelijk is waar ze vandaan komen. Sommige mensen zijn van mening dat dit ras eeuwen geleden voorkwam in China en Rusland. Als land van oorsprong geldt echter Engeland. Hoe deze dieren hier dan terecht zijn gekomen is een mysterie. Sommige mensen zijn van mening dat ze door avonturiers mee naar huis werden genomen vanuit de Himalaya (de Engelse naam voor het ras is hier sinds het midden van de negentiende eeuw dan ook Himalayan).

Dit konijn heeft kenmerkende markeringen. Ze hebben een donkere neus, voeten, staart en oren. Ze hebben een slanke bouw en wegen tussen de 2.5 en 3kg.

Gedrag

Ruskonijnen hebben meestal zwarte markeringen, maar deze kunnen ook voorkomen met blauwe, bruine en lila markeringen

Variëteiten

Ruskonijnen zijn een kalm en vriendelijk ras. Het zijn goede huisdieren omdat ze graag aandacht krijgen van hun eigenaar.

Status

gangbaar

Verwante producten

Ruskonijn afbeeldingen

Ruskonijn te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Ruskonijn te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Ruskonijn

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.