Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Japanner

Harlekijn konijn tegen een witte achtergrond. Baby harlekijn konijn zittend op een houten platform.

Japanner Geschiedenis


De Japanner, in het Engels Harlequin genoemd, is één van de oudste gefokte konijnenrassen, met een geschiedenis die teruggaat tot de jaren tachtig van de negentiende eeuw. Het ras werd in Frankrijk tot stand gebracht door de kruising van driekleurige Hollanders met wilde konijnen. Hieruit kwam het eerste japanner konijn voort, hoewel de markeringen minder duidelijk waren dan nu wordt nagestreefd.

De eerste Japanners werden in 1887 in Parijs tentoongesteld. Een paar jaar later werden ze in Engeland geïntroduceerd. Ook hier werd het ras oorspronkelijk 'japanner' genoemd, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de naam veranderd naar Harlequins.

Japanners werden tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor hun vlees. Het ras wordt ook wel de clown onder de konijnen genoemd vanwege de kleurscheidingen en markeringen.

Japanners hebben een oranje kleur met markering in andere kleuren zoals zwart, blauw, bruin of lila. Een andere variant genaamd het eksterkonijn. De vacht van dit konijn is vergelijkbaar met de japanner, al heeft ras altijd een witte vacht met markeringen in de andere kleuren.

Japanner Gedrag


Japanner konijnen zijn geschikt om als huisdier te houden omdat ze intelligent genoeg zijn om zindelijk gemaakt te worden en reageren op hun naam. Ze hebben een speels en handelbaar karakter waardoor dit ras een goede keuze is voor gezinnen met kinderen.

Japanner Variëteiten


Zwarte Japanner, blauwe Japanner, bruine Japanner, lila Japanner, zwarte ekster, blauwe ekster, bruine ekster, lila ekster.

Japanner Status


gangbaar

Japanner afbeeldingen

Geluk is een maaltijd voor twee 💗❤️💙
Maisy
Japanse Moss

Japanner te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Japanner te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Japanner


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.