Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Japanner

Geschiedenis

De japanner, in het engels Harlequin genoemd, is één van de oudste gefokte konijnenrassen, met een geschiedenis die teruggaat tot de jaren tachtig van de negentiende eeuw. Het ras werd in Frankrijk tot stand gebracht door de kruising van driekleurige hollanders met wilde konijnen. Hieruit kwam het eerste japanner konijn voort, hoewel de markeringen minder duidelijk waren dan nu wordt nagestreefd.

De eerste japanners werden in 1887 in Parijs tentoongesteld. Een paar jaar later werden ze in Engeland geïntroduceerd. Ook hier werd het ras oorspronkelijk 'japanner' genoemd, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de naam veranderd naar Harlequins.

Japanners werden tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor hun vlees. Het ras wordt ook wel de clown onder de konijnen genoemd vanwege de kleurscheidingen en markeringen.

Japanners hebben een oranje kleur met markering in andere kleuren zoals zwart, blauw, bruin of lila. Een andere variant genaamd het eksterkonijn. De vacht van dit konijn is vergelijkbaar met de japanner, al heeft ras altijd een witte vacht met markeringen in de andere kleuren.

Gedrag

Japanner konijnen zijn geschikt om als huisdier te houden omdat ze intelligent genoeg zijn om zindelijk gemaakt te worden en reageren op hun naam. Ze hebben een speels en handelbaar karakter waardoor dit ras een goede keuze is voor gezinnen met kinderen.

Variëteiten

Zwarte japanner, blauwe japanner, bruine japanner, lila japanner, zwarte ekster, blauwe ekster, bruine ekster, lila ekster.

Status

gangbaar

Verwante producten

Japanner afbeeldingen

Japanner te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Japanner te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Japanner

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.