Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Nederlandse hangoordwerg

Holland lop Holland lop Holland lop Holland lop konijn tegen een witte achtergrond Pluizig holland lop konijn tegen een witte achtergrond Grijs hollands haasje tegen een witte achtergrond

Nederlandse hangoordwerg Geschiedenis


De Nederlandse hangoordwerg is ontstaan in Nederland waar het ras in 1964 werd erkend. De Nederlandse fokker Adriann De Cock ontwikkelde het ras tussen 1949 - 1964 (totdat het ras werd erkend). De Cock kruiste (en terugkruiste) de Nederlandse kleurdwerg met de Franse langoor totdat het gewenste formaat en eigenschappen consistent waren.

Het ras werd bijzonder populair waardoor de vraag veel groter was dan het aanbod. Hierdoor was het lastig om de gewenste gewichtsstandaard van 1,5 kg te behouden waar De Cock naar streefde. Het ras is nog altijd populair dankzij zijn kleine formaat en eigenzinnige karakter.

Nederlandse hangoordwerg Gedrag


Nederlandse hangoordwergen staan bekend om hun lieve en niet-agressieve karakter. Het zijn pittige konijntjes die graag spelen.

Nederlandse hangoordwerg Variëteiten


Sallander, agouti, tan-patroon, bruin, chinchilla, blauw, etc.

Nederlandse hangoordwerg Status


gangbaar

Nederlandse hangoordwerg afbeeldingen

Luna en butterscotch
Hou je niet van knuffelen met je konijntjes?
Veulen een Holland Lop Buck

Nederlandse hangoordwerg te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Nederlandse hangoordwerg te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Nederlandse hangoordwerg


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.