Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Nederlandse hangoordwerg

Holland lop konijn tegen een witte achtergrond Pluizig holland lop konijn tegen een witte achtergrond Grijs hollands haasje tegen een witte achtergrond

Nederlandse hangoordwerg Geschiedenis

De Nederlandse hangoordwerg is ontstaan in Nederland waar het ras in 1964 werd erkend. De Nederlandse fokker Adriann De Cock ontwikkelde het ras tussen 1949 - 1964 (totdat het ras werd erkend). De Cock kruiste (en terugkruiste) de Nederlandse kleurdwerg met de Franse langoor totdat het gewenste formaat en eigenschappen consistent waren.

Het ras werd bijzonder populair waardoor de vraag veel groter was dan het aanbod. Hierdoor was het lastig om de gewenste gewichtsstandaard van 1,5 kg te behouden waar De Cock naar streefde. Het ras is nog altijd populair dankzij zijn kleine formaat en eigenzinnige karakter.

Nederlandse hangoordwerg Gedrag

Nederlandse hangoordwergen staan bekend om hun lieve en niet-agressieve karakter. Het zijn pittige konijntjes die graag spelen.

Nederlandse hangoordwerg Variëteiten

Sallander, agouti, tan-patroon, bruin, chinchilla, blauw, etc.

Nederlandse hangoordwerg Status

gangbaar

Verwante producten

Nederlandse hangoordwerg afbeeldingen

Nederlandse hangoordwerg te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Nederlandse hangoordwerg te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Nederlandse hangoordwerg

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.