Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Beige

Beige Geschiedenis


De bijzondere beige vachtkleur werd zowel in Nederland als Groot-Brittannië gefokt, zonder dat fokkers in beide landen het van elkaar wisten. In Groot-Brittannië ontstond de beige in de late jaren 20 van de vorige eeuw, maar verloor aan populariteit ten gunste van andere kleuren die als wenselijker werden beschouwd.

De Nederlandse beige werd in de jaren 1930 in Rotterdam ontwikkeld door G. Brinks, die het ras zijn naam gaf. Het ras werd in Nederland in 1940 erkend en ongeveer 40 jaar later werd het ras geïmporteerd in Groot-Brittannië.

Het ras wordt erkend door de British Rabbit Council (BRC) die heeft vastgesteld dat het gewicht tussen de 2,26 en 2,94 kg ligt. Het ras wordt vrijwel uitsluitend gehouden door konijnenliefhebbers.

Beige Gedrag


Deze konijnen hebben een vreedzaam en betrouwbaar karakter. Het is een zachtaardig ras en is heel geschikt als huisdier voor volwassen en kinderen, zolang het voorzichtig wordt behandeld.

Beige Variëteiten


Kan variëren van van donker reebruin tot zandkleurig beige met een vale lichtblauwe waas.

Beige Status


Zeldzaam

Beige afbeeldingen

Beige te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Beige te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Beige


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.