Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Beige

Beige Geschiedenis

De bijzondere beige vachtkleur werd zowel in Nederland als Groot-Brittannië gefokt, zonder dat fokkers in beide landen het van elkaar wisten. In Groot-Brittannië ontstond de beige in de late jaren 20 van de vorige eeuw, maar verloor aan populariteit ten gunste van andere kleuren die als wenselijker werden beschouwd.

De Nederlandse beige werd in de jaren 1930 in Rotterdam ontwikkeld door G. Brinks, die het ras zijn naam gaf. Het ras werd in Nederland in 1940 erkend en ongeveer 40 jaar later werd het ras geïmporteerd in Groot-Brittannië.

Het ras wordt erkend door de British Rabbit Council (BRC) die heeft vastgesteld dat het gewicht tussen de 2,26 en 2,94 kg ligt. Het ras wordt vrijwel uitsluitend gehouden door konijnenliefhebbers.

Beige Gedrag

Deze konijnen hebben een vreedzaam en betrouwbaar karakter. Het is een zachtaardig ras en is heel geschikt als huisdier voor volwassen en kinderen, zolang het voorzichtig wordt behandeld.

Beige Variëteiten

Kan variëren van van donker reebruin tot zandkleurig beige met een vale lichtblauwe waas.

Beige Status

Zeldzaam

Gerelateerde producten

Beige afbeeldingen

Beige te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Beige te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Beige

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.