Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Belgische haas

Een belgische haas met ongelooflijk grote achterpoten De mooie lange neus van een belgische haas Een close up van de prachtige grote oren van een belgische haas

Belgische haas Geschiedenis


Zoals de naam doet vermoeden is de Belgische haas ontstaan in België, aan het begin van de achttiende eeuw. Het ras kwam tot stand door wilde konijnen met gedomesticeerde konijnen te kruisen en werd ontwikkeld voor zijn vlees. De Belgische haas werd in 1874 geïntroduceerd in Engeland. De Engelse kweker Lumb gaf het ras een levendiger en temperamentvoller karakter, meer zoals dan van het wilde Engelse konijn.

Tegen 1887 werd de UK Belgian Hare speciality club opgericht. De populariteit van het ras nam toe, zeker in Amerika. In de jaren 1920 nam de populariteit van het ras echter af. Velen probeerden dit konijn voor zijn vlees te fokken hoewel het hier fysiek niet geschikt voor was. Dit verzwakte het ras en zorgde ervoor dat er amper nog raszuivere Belgische hazen bestonden, waardoor de interesse in het ras verder afnam.

De Belgische haas is een groot, slank konijn met lange poten. Ze hebben een diepe kastanjekleur met grote, heldere, hazelnootkleurige ogen.

Belgische haas Gedrag


De Belgische haas is een intelligent en energiek konijnenras. Door hun alertheid en nerveuze karakter schrikken ze vrij snel van geluiden en bewegingen. Dit ras is niet geschikt voor de beginnende konijnenhouder en kinderen.

Belgische haas Variëteiten


De Belgische haas is rood/kastanje met hazelnootkleurige ogen.

Belgische haas Status


gangbaar

Belgische haas afbeeldingen

Belgische haas te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Belgische haas te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Belgische haas


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.