Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Belgische haas Konijnen

Geschiedenis

Zoals de naam doet vermoeden is de belgische haas ontstaan in België, aan het begin van de achttiende eeuw. Het ras kwam tot stand door wilde konijnen met gedomesticeerde konijnen te kruisen en werd ontwikkeld voor zijn vlees. De belgische haas werd in 1874 geïntroduceerd in Engeland. De Engelse kweker Lumb gaf het ras een levendiger en temperamentvoller karakter, meer zoals dan van het wilde Engelse konijn.

Tegen 1887 werd de UK Belgian Hare speciality club opgericht. De populariteit van het ras nam toe, zeker in Amerika. In de jaren 1920 nam de populariteit van het ras echter af. Velen probeerden dit konijn voor zijn vlees te fokken hoewel het hier fysiek niet geschikt voor was. Dit verzwakte het ras en zorgde ervoor dat er amper nog raszuivere belgische hazen bestonden, waardoor de interesse in het ras verder afnam.

De belgische haas is een groot, slank konijn met lange poten. Ze hebben een diepe kastanjekleur met grote, heldere, hazelnootkleurige ogen.

Gedrag

De belgische haas is een intelligent en energiek konijnenras. Door hun alertheid en nerveuze karakter schrikken ze vrij snel van geluiden en bewegingen. Dit ras is niet geschikt voor de beginnende konijnenhouder en kinderen.

Variëteiten

De belgische haas is rood/kastanje met hazelnootkleurige ogen.

Status

gangbaar

Verwante producten

Belgische haas afbeeldingen

Belgische haas te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Belgische haas te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Belgische haas

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.