Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Satijn

Satijnen konijn tegen een witte achtergrond Satijnen konijn van achteren met glanzende vacht Zijaanzicht van een satijnen konijn tegen een witte achtergrond

Satijn Geschiedenis


De geschiedenis van het satijn konijn is begonnen in Kentucky (VS) in 1923. Een nest havana konijnen had een opvallende satijnen glans over hun vacht. De Amerikaanse fokker Walter Huey was de eigenaar van deze konijnen en er werd erg enthousiast op ze gereageerd toen hij ze tentoonstelde in Louisville.

De interesse in de vacht van de satijn was binnen de bonthandel beperkt. Een fokker genaamd Price wilde de konijnen kruisen met de witte nieuw zeelander in een poging de kwaliteit van hun vacht en de vleesopbrengst te verbeteren. Ivoorkleurige satijnkonijnen kwamen voor het eerst voor in 1938 maar de vleesproductie en vacht verbeterde amper. De satijn is daarom een konijn voor liefhebbers gebleven.

In 1947 werd de satijn vanuit Amerika geëxporteerd. Pas in 1965 werd het ras officieel in Nederland erkend. In het VK ontstonden allerlei kleuren van de satijn door het te kruisen met het rex konijn.

Satijn Gedrag


Satijn konijnen zijn over het algemeen kalme en vriendelijke dieren en zijn daarom heel geschikt om als huisdier te houden. Toch worden deze konijnen voornamelijk gehouden door liefhebbers.

Satijn Variëteiten


Ivoor, blauw, zwart, bruin, lila, castor, cinnamon, lynx.

Satijn Status


gangbaar

Satijn afbeeldingen

Satijn te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Satijn te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Satijn


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.