Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Satijn

Geschiedenis

De geschiedenis van het satijn konijn is begonnen in Kentucky (VS) in 1923. Een nest havana konijnen had een opvallende satijnen glans over hun vacht. De Amerikaanse fokker Walter Huey was de eigenaar van deze konijnen en er werd erg enthousiast op ze gereageerd toen hij ze tentoonstelde in Louisville.

De interesse in de vacht van de satijn was binnen de bonthandel beperkt. Een fokker genaamd Price wilde de konijnen kruisen met de witte nieuw zeelander in een poging de kwaliteit van hun vacht en de vleesopbrengst te verbeteren. Ivoorkleurige satijnkonijnen kwamen voor het eerst voor in 1938 maar de vleesproductie en vacht verbeterde amper. De satijn is daarom een konijn voor liefhebbers gebleven.

In 1947 werd de satijn vanuit Amerika geëxporteerd. Pas in 1965 werd het ras officieel in Nederland erkend. In het VK ontstonden allerlei kleuren van de satijn door het te kruisen met het rex konijn.

Gedrag

Satijn konijnen zijn over het algemeen kalme en vriendelijke dieren en zijn daarom heel geschikt om als huisdier te houden. Toch worden deze konijnen voornamelijk gehouden door liefhebbers.

Variëteiten

Ivoor, blauw, zwart, bruin, lila, castor, cinnamon, lynx.

Status

gangbaar

Verwante producten

Satijn afbeeldingen

Satijn te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Satijn te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Satijn

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.