Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Nederlandse dwerghangoor

De mooie lange flaporen van een dwergkonijn De ongelooflijk grote achterpoten van een dwergkonijn De prachtige zachte vacht van een dwergkonijn Een close up van de mooie grote ogen van een dwergschildpad konijn Het prachtige ronde gezicht van een dwergkonijn Dwerflop bluefox konijn Dwergflop roetveegpaard konijn

Nederlandse dwerghangoor Geschiedenis

Het Nederlandse dwerghangoor is een populair huisdier en showkonijn. Het ras is ontwikkeld uit het franse hangoor en kwam in Nederland tot stand in de jaren 1950. In Amerika staat het ras daarom ook bekend als de Holland Lop. In 1976 werd het ras erkend door de British Rabbit Council. Dwerghangoren hebben een gedrongen, wel-gespierd lichaam en wegen ongeveer 2kg. Ze hebben brede hangoren die zie dicht bij hun kop dragen, waardoor de vorm wat weg heeft van een hoefijzer. Hun vacht is dicht en vrij lang.

Nederlandse dwerghangoor Gedrag

Zoals eigenlijk voor alle konijnenrassen geldt, is de het dwerghangoor een goed huisdier als het op de juiste manier wordt behandeld, het gezelschap en genoeg ruimte heeft en voldoende beweging krijgt.

Nederlandse dwerghangoor Variëteiten

Wit, zwart, blauw, bruin, agouti patroon (agouti, chinchilla, opaal), shaded (marter, licht, donker, siamese smoke, sealpoint, sooty fawn), tan patroon (black fox, blue Fox, chocolate fox, lilac Fox, sable marten dark, marten medium en light), fawn, oranje, staal, butterfly.

Nederlandse dwerghangoor Status

gangbaar

Verwante producten

Nederlandse dwerghangoor afbeeldingen

Nederlandse dwerghangoor te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Nederlandse dwerghangoor te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Nederlandse dwerghangoor

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.