Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Rex Konijnen

Geschiedenis

De eerste rex konijnen kwam tot stand in het dorp Louché-Pringé in Frankrijk in 1919. De vachtkleur van deze konijnen was castor.

De rex heeft een fluweel-achtige vacht waarvan de dekharen dezelfde lengte hebben als de wolharen. Er wordt aangenomen dat dit het gevolg is van een recessieve mutatie die ook voorkomt bij wilde konijnen.

De rex werd voor het eerst tentoongesteld in Parijs in 1924. Sinds 1925 wordt het ras in verschillende landen in Europa erkend.

Gedrag

Het rex konijnen is één van de intelligentste konijnenrassen. Ze zijn vrij actief en speels, maar hebben ook een kalme kant.

Variëteiten

De rex komt voor in veel verschillende kleuren zoal amber, zwart, blauw, gebroken (wit met vlekken in één of twee kleuren), californian, castor, chinchilla, chocolade, lila, lynx, opaal, otter (zwart, blauw, chocolade en lila), rood, sable, seal en wit.

Status

gangbaar

Verwante producten

Rex afbeeldingen

Rex te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Rex te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Rex

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.