Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Duitse hangoor

Geschiedenis

In de jaren 1960 besloten Duitse konijnenliefhebbers een middelgroot hangoorkonijn te ontwikkelen naar de Engelse, Franse en dwergvarianten. Dit resulteerde in een gedrongen hangoor met korte poten, een knuffelbaar uiterlijk en een opvallend, sterk gebogen neusbeen.

Het ras werd in de jaren 1990 ook door het British Rabbit Council erkend.

Tot verbazing van velen won een witte duitse hangoor (gefokt in het VK) de prijs voor het beste konijn tijdens de London Championship show in 1998. Tegenwoordig is het een populair huisdier in het VK.

Een duitse hangoor weegt tussen de 2.9 en 3.9kg. Ze moeten groot en gespierd zijn, met een rond en gedrongen voorkomen. Hun kop moet rond zijn met een sterk gebogen neusbeen, de voorpoten kort en de achterpoten langs hun lichaam gedragen zodat ze niet uitsteken als het konijn in rust is.

Gedrag

De duitse hangoor is een fantastisch huisdier en showkonijn. Door zijn handelbare formaat, kalme aard en speelsheid is het een perfect huisdier.

Bij het optillen van de duitse hangoor is het belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. Ze kunnen nerveus worden en gaan worstelen wanneer ze zich niet op hun gemak voelen.

Variëteiten

Konijn grijs, blauw / grijs, ijzen / grijs, chinchilla.

Status

gangbaar

Verwante producten

Duitse hangoor afbeeldingen

Duitse hangoor te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Duitse hangoor te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Duitse hangoor

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.