Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Duitse hangoor

Duitse hangoor Geschiedenis


In de jaren 1960 besloten Duitse konijnenliefhebbers een middelgroot hangoorkonijn te ontwikkelen naar de Engelse, Franse en dwergvarianten. Dit resulteerde in een gedrongen hangoor met korte poten, een knuffelbaar uiterlijk en een opvallend, sterk gebogen neusbeen.

Het ras werd in de jaren 1990 ook door het British Rabbit Council erkend.

Tot verbazing van velen won een witte Duitse hangoor (gefokt in het VK) de prijs voor het beste konijn tijdens de London Championship show in 1998. Tegenwoordig is het een populair huisdier in het VK.

Een Duitse hangoor weegt tussen de 2,9 en 3,9 kg. Ze moeten groot en gespierd zijn, met een rond en gedrongen voorkomen. Hun kop moet rond zijn met een sterk gebogen neusbeen, de voorpoten kort en de achterpoten langs hun lichaam gedragen zodat ze niet uitsteken als het konijn in rust is.

Duitse hangoor Gedrag


De Duitse hangoor is een fantastisch huisdier en showkonijn. Door zijn handelbare formaat, kalme aard en speelsheid is het een perfect huisdier.

Bij het optillen van de duitse hangoor is het belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. Ze kunnen nerveus worden en gaan worstelen wanneer ze zich niet op hun gemak voelen.

Duitse hangoor Variëteiten


Konijn grijs, blauw / grijs, ijzen / grijs, chinchilla.

Duitse hangoor Status


gangbaar

Duitse hangoor afbeeldingen

Duitse hangoor te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Duitse hangoor te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Duitse hangoor


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.