Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Tankonijn

Geschiedenis

Het tankonijn, ook de Black ‘n’ tan genoemd, is een populair ras dat al meer dan een eeuw bestaat. De rug en flanken zijn strak zwart, dat veel donkerder is dan bij andere rassen. De buik, borst, kin, staart, binnenkant van de oren en neusgaten en kringen rond de ogen zijn rijk rufus rood van kleur. De flanken hebben een tan ticking over het zwart waardoor een opvallend patroon ontstaat. Het gehele patroon is te danken aan het tan-gen, dat de gele band van de agouti wegneemt, de donkere kleur is te danken aan meerdere “rufus modifying” genen. Een volwassen tankonijn weegt tussen de 1.8 en 2.7kg.

Gedrag

Tankonijnen zijn vlotte en zeer levendig. Een rammelaar is doorgaans zeer vriendelijk, al kunnen ze agressief zijn tijdens het paarseizoen.

Variëteiten

De vier voornaamste kleuren zijn zwart, blauw, chocolade en lila. Dankzij het rufus gen zijn alle kleuren donkerder dan bij andere rassen.

Status

vrij gangbaar

Verwante producten

Tankonijn afbeeldingen

Tankonijn te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Tankonijn te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Tankonijn

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.