Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Leeuwenkop

Een leeuwenkop met ongelooflijk grote oren Een leeuwenkopkonijn met een prachtig verzorgde vacht op zijn kop Een mooi klein pluizig leeuwenkonijn met zachte zwarte vacht Een lief klein leeuwenkonijn dat hoog op zijn achterpoten staat De ongelooflijk zachte vacht van een leeuwenkop konijn Een leeuwenkop konijn met grote witte pluizige vacht op zijn hoofd Een mooi klein leeuwenkonijn met grote pluizige zwarte vacht Een mooi grijs en wit dwergkonijntje met zijn oren naar beneden Een lief klein dwergkonijntje zittend in het gras Een prachtig jong leeuwenkonijn met een ongelooflijke witte vacht Een close up van de prachtige pluizige kop van een leeuwenkop konijn De ongelooflijk grote oren van een mini lop konijn De mooie korte oren van een zwart-wit leeuwenkopkonijn Het lieve kleine neusje van een mini lop konijn

Leeuwenkop Geschiedenis

De leeuwenkop is een nieuw konijnenras, dat door zijn wollen manen wat op een leeuw lijkt. Het ras is ontstaan in België en er wordt wel gezegd dat fokkers dit ras per ongeluk hebben ontwikkeld door de dwerg zilvervos te kruisen met de kleurdwerg in een poging een langharig dwergkonijn tot stand te brengen. De mutatie die optrad zorgde voor de wol rond de kop, een begeerd gen dat nu bekend staat als het 'mane' gen.

De leeuwenkop wordt sinds 2002 erkend door het British Rabbit Council, de American Rabbit Breeders’ Association (ARBA) erkende het echter pas in 2014. Tegenwoordig wordt het door de ARBA standaard erkend in de variëteiten wit met rode ogen en schildpad.

Een leeuwenkop moet tussen de 1,1 en 1,7 kg wegen en heeft korte, goed behaarde oren van 5 - 7,6 cm.

Leeuwenkop Gedrag

Leeuwenkoppen zijn over het algemeen vriendelijke en intelligente konijnen. Het is mogelijk ze te trainen en ze kunnen luisteren naar commando's zoals 'kom' en 'spelen'.

Leeuwenkop Variëteiten

Wit met rode ogen en schildpad. Met enkele of dubbele manen.

Leeuwenkop Status

gangbaar

Verwante producten

Leeuwenkop afbeeldingen

Leeuwenkop te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Leeuwenkop te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Leeuwenkop

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.