Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Leeuwenkop Konijnen

Geschiedenis

De leeuwenkop is een nieuw konijnenras, dat door zijn wollen manen wat op een leeuw lijkt. Het ras is ontstaan in België en er wordt wel gezegd dat fokkers dit ras per ongeluk hebben ontwikkeld door de dwerg zilvervos te kruisen met de kleurdwerg in een poging een langharig dwergkonijn tot stand te brengen. De mutatie die optrad zorgde voor de wol rond de kop, een begeerd gen dat nu bekend staat als het 'mane' gen.

De leeuwenkop wordt sinds 2002 erkend door het British Rabbit Council, de American Rabbit Breeders’ Association (ARBA) erkende het echter pas in 2014. Tegenwoordig wordt het door de ARBA standaard erkend in de variëteiten wit met rode ogen en schildpad.

Een leeuwenkop moet tussen de 1.1 en 1.7 kg wegen en heeft korte, goed behaarde oren van 5 - 7.6 cm.

Gedrag

Leeuwenkoppen zijn over het algemeen vriendelijke en intelligente konijnen. Het is mogelijk ze te trainen en ze kunnen luisteren naar commando's zoals 'kom' en 'spelen'.

Variëteiten

Wit met rode ogen en schildpad. Met enkele of dubbele manen.

Status

gangbaar

Verwante producten

Leeuwenkop afbeeldingen

Leeuwenkop te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Leeuwenkop te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Leeuwenkop

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.