Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Voskonijn

Breed Rating (1 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Tuin

Voskonijn Geschiedenis

Het voskonijn is ontstaan in Duitsland en werd ontwikkeld door ene Mr. Muller. Door de havana te kruisen met het angorakonijn poogde hij een konijn te ontwikkelen met een vacht die leek op dat van een vos. In de jaren 1920, toen het ras werd ontwikkeld, was vossenbont namelijk erg populair. Muller slaagde er echter niet in een dergelijke konijnenvacht te ontwikkelen. Het ras werd in 1925 erkend als de ‘Schweizer Fuchskaninchen’. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verdween het ras geheel uit Duitsland maar bleef in Zwitserland behouden. Vandaag de dag is het nog altijd een zeldzaam ras, al verschijnen ze zo nu en dan op shows in Europa.

Voskonijnen hebben een gespierd lichaam en wegen tussen de 2,5 en 4 kg.

Voskonijn Gedrag

Het voskonijn heeft een rustig en handelbaar karakter. Als ze dit vanaf jonge leeftijd hebben geleerd vinden ze het prima om vastgehouden te worden en zullen ze rustig blijven zitten.

Voskonijn Variëteiten

Wit, zwart, blauw, Havana, chinchilla, geel.

Voskonijn Status

Zeldzaam

Verwante producten

Voskonijn afbeeldingen

Voskonijn te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Voskonijn te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Voskonijn (1 van 1)

4 Sterren:

0

3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

waar kan ik een voskonijn kopen? - Eva,

hallo, beste mensen van Omlet, ik en mijn gezin zij al een lange tijd opzoek naar een leuk voskonijntje wat jammer dta jullie ze niet meer hebben weten jullie misschien wel waar wij een leuk voskonijntje kunnen kopen laat het ons graag weten zo ja Gr. Eva ordogh