Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Thrianta

De mooie dikke rode vacht van een thrianta konijn Twee prachtige thrianta konijnen met ongelooflijke rode vacht en grote oren

Thrianta Geschiedenis

De thrianta, een rood-oranje konijn, werd in de jaren 1930 ontwikkeld als huisdier voor de Nederlandse koninklijke familie. H. Andreae, een schooldocent uit Nederland, kruiste de black en tans, havana's en de tortoise papillon om een konijn tot stand te brengen dat hij kon toewijden aan het koninklijk huis.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden thrianta's en andere rassen opgegeten waardoor er zo weinig thrianta's overbleven dat het ras bijna uitstierf. Na de oorlog werden de aantallen hersteld maar door kruisingen werd de Europese sachsengold meer erkend door fokverenigingen. In de jaren 1980 werd het ras in het VK geïntroduceerd waar het niet veel later werd erkend dor de British Rabbit Council.

Thrianta konijnen hebben een diepe rode vachtkleur en wegen tussen de 2,3 en 2,7 kg. Het is een klein en begeerd ras met korte, rechtopstaande oren en een uitgesproken gebogen rug.

Thrianta Gedrag

Thrianta konijnen zijn actieve en intelligente huisdieren met een goed hanteerbaar formaat. Het zijn geschikte eerste huisdieren voor kinderen en volwassenen.

Thrianta Variëteiten

Rood-oranje.

Thrianta Status

gangbaar

Verwante producten

Thrianta afbeeldingen

Thrianta te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Thrianta te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Thrianta

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.