Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Eksterkonijn Konijnen

Geschiedenis

Het eksterkonijn, ook magpie genoemd, is een vrij nieuw ras dat ontstaan in in het Verenigd Koninkrijk. Het zijn eigenlijk japanners, maar in plaats van geel/oranje vlekken hebben ze witte vlekken waardoor ze, net als de vogels, zwart-wit zijn. Om deze kleur te verkrijgen, kruisten fokkers het japannerkonijn met konijnen met de "chinchilla factor", zoals de zilvervos of chinchilla. Het zilver/witte kleurgen is dominant en vervangt dus het gele kleurgen.

Wel moet worden opgemerkt dat geluk een rol speelt bij het kweken van eksterkonijnen. Wanneer er met twee konijnen wordt gefokt die een perfecte kleur hebben, is dit geen garantie dat de nakomelingen dezelfde markering zullen hebben.

Eksterkonijnen moeten tussen de 2.5 en 4kg wegen. Ze moeten duidelijk afgeronde oorpunten hebben, een enigszins langgerekt lichaam, korte, gespierde poten en een zeer korte nek.

Gedrag

Eksterkonijnen zijn over het algemeen rustige, gelijkmoedige konijnen die geschikt kunnen zijn om als huisdier binnen een gezin te worden gehouden.

Variëteiten

Er bestaan geen variaties van het eksterkonijn. De standaard van dit ras is heel lastig te bereiken en sommige mensen zeggen zelfs dat het onmogelijk is.

Status

gangbaar

Verwante producten

Eksterkonijn afbeeldingen

Eksterkonijn te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Eksterkonijn te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Eksterkonijn

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.