Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Klein lotharinger

Klein lotharinger Geschiedenis


De klein Lotharinger is de kleinere versie van de groot Lotharinger en wordt ook wel de Dutch papillon genoemd. Het ras werd ontwikkeld door de Nederlander J.M.K. Bergman in 1975. Het ras is een kruising tussen nederlandse kleurdwergen en de groot Lotharinger met als doel een kleinere groot Lotharinger tot stand te brengen. In het VK heet dit ras de English Papillon en in Amerina de American Checkered.

Klein Lotharinger konijnen hebben opvallende markeringen. Ze hebben een gekleurde aalstreep, markeringen op hun flanken die meestal rond van vorm zijn en duidelijk gescheiden. Op hun snuit hebben ze butterfly markering en ze hebben gekleurde oren.

Klein Lotharingers wegen rond de 3 kg.

Klein lotharinger Gedrag


De klein Lotharinger is een levendig, vriendelijk ras. Het zijn goede familiedieren, hoewel ze voornamelijk worden gehouden door fokkers en liefhebbers.

Klein lotharinger Variëteiten


Blauw, blauw, bruin, grijs, ijzergrauw, konijngrijs.

Klein lotharinger Status


Zeldzaam

Klein lotharinger afbeeldingen

Klein lotharinger te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Klein lotharinger te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Klein lotharinger


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.