Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Steenkonijn

Steenkonijn Geschiedenis

Het steenkonijn is een oud Belgisch ras. Oorspronkelijk werd het dier gefokt voor zijn vlees, waarvoor in het Verenigd Koninkrijk de grootste markt was. De naam van het konijn houdt verband met de Vlaamse maateenheid 'steen' (3,5kg), het slachtgewicht van deze konijnen.

Het is niet precies duidelijk waar dit ras precies is ontstaan, al wordt wel aangenomen dat het is voortgekomen uit een kruising met een gedomesticeerd konijn en het wilde konijn. Aan het begin van de twintigste eeuw verdween het ras bijna. De opleving van het ras is te danken aan een fokker genaamd Delounois. Hij zorgde hiervoor door het selectief fokken van konijnen die leken op het steenkonijn, waaruit uiteindelijk hetzelfde konijnenras opnieuw tot stand kwam. Hij stelde dit konijn tentoon op een show in 1932 en in 1934 werden deze konijnen officieel erkend als steenkonijn. Vandaag de dag is het ras niet bijzonder populair en wordt eigenlijk alleen in België gefokt.

Deze konijnen wegen tussen de 2 en 3,5 kg. Ze zijn gedrongen, hebben een korte nek en een brede kop.

Steenkonijn Gedrag

Steenkonijnen zijn erg nieuwsgierig en vrij levendig. Ze hebben een goed en vriendelijk karakter en zouden geschikt zijn als huisdier voor volwassenen en oudere kinderen.

Steenkonijn Variëteiten

Grijs, haaskleur en staal grijs.

Steenkonijn Status

Zeldzaam

Verwante producten

Steenkonijn afbeeldingen

Steenkonijn te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Steenkonijn te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Steenkonijn

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.