Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Rexdwerg

Een mini rex konijn met prachtige dikke witte vacht Een mini rex konijn met een mooie zachte witte vacht Een mini rex konijn met mooie lange oren Een close up van de prachtige donkere ogen van een mini rex konijn Een lief klein mini rex konijntje dat een wortel eet

Rexdwerg Geschiedenis

De rexdwerg is ontstaan in Nederland door de kleurdwerg te kuisen met rexkonijnen. Hieruit kwam een dwergkonijn voort met een rex-vacht (het haar staat meer rechtop dan dat het plat op de huid ligt).

Deze konijnen werden voor het eerst in Nederland in 1964 tentoongesteld. Fokkers uit het VK en de VS namen de rexdwerg over en kruisten ze met andere rexkonijnen. Het doel was een konijn tot stand te brengen met een meer standaard rex uiterlijk waardoor het verwijderd raakte van de Nederlandse rexdwerg.

Na jaren selectief fokken, waarbij het ras weer werd gekruist met de Nederlandse rexdwerd (om meer kleurvariaties te verkrijgen) en de standaard rex (om de lichaamsvorm te verbeteren) verbeterde de rexdwerg waardoor het in 1988 werd erkend door de American Rabbit Breeders Association (ARBA) en de British Rabbit Council (BRC) in 1990.

Rexdwerg Gedrag

De rexdwerg houdt van aandacht en heeft een vriendelijk en speels karakter. Sommige konijneneigenaren zijn van mening dat de dwergrex minder snel een allergische reactie veroorzaakt dankzij hun rex-vacht.

Door hun kleine formaat is de dwergrex erg geschikt als huisdier. Hun populariteit hebben ze te danken aan hun leuke karakter.

Rexdwerg Variëteiten

De meest gangbare kleurvariaties zijn castor, zwart, blauw, wit, chocolade, sable, seal, chinchilla, schildpad, lynx, opaal en rus.

Rexdwerg Status

gangbaar

Verwante producten

Rexdwerg afbeeldingen

Rexdwerg te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Rexdwerg te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Rexdwerg

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.