Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Groot zilver

Geschiedenis

De groot zilver, ook argenté de champagne genoemd, komt al voor sinds de zeventiende eeuw. Uit dit ras is waarschijnlijk ook de english silver ontstaan, die ongeveer dezelfde, begeerde, vacht heeft. Met de ontwikkeling van het ras in de Franse stad Troyes, stonden leerlooiers fokkers toe zowel de huid als het vlees te verbeteren. In deze tijd was de zilveren vacht bijzonder populair en maakte deel uit van een lucratieve handel. Het aantal fokker daalde sterk in 1870 als gevolg van overproductie, maar de aantallen stegen weer vanaf 1895 tot in de twintigste eeuw. In 1902 werd de groot zilver in Frankrijk officieel erkend. De groot zilver is een middelgroot konijn en weeg gemiddeld tussen de 4 en 5.5kg. Het heeft een zilverkleurig, afgerond lichaam, een goed ontwikkelde kop en gemiddeld grote oren.

Gedrag

De groot zilver is een rustig konijn, dat geschikt is om als huisdier te houden, hoewel het in Frankrijk voornamelijk werd gefokt voor zijn vlees. Al vanaf een leeftijd van zeven maanden kan het zich voortplanten en doorgaans is 62% van het vlees van een karkas van goede kwaliteit.

Variëteiten

Zilver

Status

gangbaar

Verwante producten

Groot zilver afbeeldingen

Groot zilver te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Groot zilver te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Groot zilver

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.