Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Groot zilver

Champagne zilver Champagne zilver Champagne zilver

Groot zilver Geschiedenis


De groot zilver, ook argenté de champagne genoemd, komt al voor sinds de zeventiende eeuw. Uit dit ras is waarschijnlijk ook de english silver ontstaan, die ongeveer dezelfde, begeerde, vacht heeft. Met de ontwikkeling van het ras in de Franse stad Troyes, stonden leerlooiers fokkers toe zowel de huid als het vlees te verbeteren. In deze tijd was de zilveren vacht bijzonder populair en maakte deel uit van een lucratieve handel. Het aantal fokker daalde sterk in 1870 als gevolg van overproductie, maar de aantallen stegen weer vanaf 1895 tot in de twintigste eeuw. In 1902 werd de groot zilver in Frankrijk officieel erkend. De groot zilver is een middelgroot konijn en weeg gemiddeld tussen de 4 en 5,5 kg. Het heeft een zilverkleurig, afgerond lichaam, een goed ontwikkelde kop en gemiddeld grote oren.

Groot zilver Gedrag


De groot zilver is een rustig konijn, dat geschikt is om als huisdier te houden, hoewel het in Frankrijk voornamelijk werd gefokt voor zijn vlees. Al vanaf een leeftijd van zeven maanden kan het zich voortplanten en doorgaans is 62% van het vlees van een karkas van goede kwaliteit.

Groot zilver Variëteiten


Zilver

Groot zilver Status


gangbaar

Groot zilver afbeeldingen

Groot zilver te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Groot zilver te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Groot zilver


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.