Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Chinchilla rex

Geschiedenis

De vacht van rex konijnen verschilt met die van andere konijnenrassen omdat de dekharen dezelfde lengte hebben als de ondervacht. Hierdoor voelt de vacht zijdezacht aan. Oorspronkelijk werden ze dan ook gefokt voor hun vacht, al waren ze ook geschikt voor hun vlees. De vacht van de chinchilla rex heeft een donkere leisteen-blauwe basis met een witte tussenkleur en een zwarte ticking wat zorgt voor het chinchilla effect. De chinchilla rex weegt tussen de 2.7 en 3.6kg en heeft een goed-geproportioneerd lichaam met een middelgrote kop, sterke achterpoten en rechtopstaande oren.

De chinchilla rex is is niet geschikt voor een beginnende fokker omdat het ervaring vereist om konijnen van de hoogste kwaliteit te kweken.

Gedrag

Rex konijnen zijn middelgrote konijnen en kunnen worden gehouden als huisdier, al moeten ze hiervoor van jongs af aan in handen zijn geweest en goed zijn behandeld. Ze hebben de neiging om wat nerveus te zijn maar veel konijnen hebben een vriendelijk karakter.

Verwante producten

Chinchilla rex afbeeldingen

Chinchilla rex te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Chinchilla rex te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Chinchilla rex

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.