Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Franse hangoor

Geschiedenis

De franse hangoor is ontstaan in Frankrijk rond het midden van de negentiende eeuw. Het werd in het VK geïntroduceerd als vleesras. In 1965 werd het ras voor het eerst tentoongesteld waarna het populaire showkonijnen zijn gebleven.

De franse hangoor is een groot konijnen en weegt vaak meer dan 4.5kg. Het heeft hangoren, een bijna vierkant voorkomen, een kort lichaam en een grote kop. De voorpoten zijn kort en recht, de achterpoten worden langs het lichaam gedragen.

Gedrag

De franse hangoor is groot en daarom vrij gemoedelijk maar kan net zo makkelijk als andere rassen gedragsproblemen ontwikkelen. Door hun formaat moet degene die dit konijn oppakt weten hoe dit moet. Ze hebben een groot hok/ten nodig om vrij in te kunnen bewegen. Deze konijnen zijn niet geschikt voor kleine kinderen of mensen met beperkte ruimte, al kunnen ze in huis worden gehouden.

Variëteiten

Zwart, wit, bruin, blauw, agouti, chinchilla, opaal. sooty fawn, siamese sable, oranje, reebruin, ijzer en butterfly (wit op onderbuik, borst, poten en neus en een hiervoor genoemde kleur op de rug en oren met een kenmerkende butterfly markering op de kop).

Status

gangbaar

Verwante producten

Franse hangoor afbeeldingen

Franse hangoor te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Franse hangoor te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Franse hangoor

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.