Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Rijnlander

Rijnlander Geschiedenis

Aan het begin van de twintigste eeuw werd de Rijnlander ontwikkeld door een postbode en konijnenliefhebber genaamd Josef Heintz. Het ras is ontstaan in Noordrijn-Westfalen in Duitsland.

De rijnlander staat bekend om zijn zwarte en oranje butterfly markeringen op zijn snuit.

Dit ras is het resultaat van een kruising tussen een moer van een onbekend ras met een japanner rammelaar. Eén van de moeren uit het resulterende nestje had de herkenbare markeringen. Een tweede moer kwam tot stand uit een kruising tussen een japanner rammelaar met checkered moer. Deze twee vrouwtjes werden gekruist met een japanner rammelaar. Hieruit is het rijnlander konijn voortgekomen dat we vandaag de dag kennen. De rassentandaard werd vastgelegd in 1905. In 1924 werd de rijnlander geïmporteerd in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Een Rijnlander weegt gemiddeld 2,7 - 4,5 kg.

Rijnlander Gedrag

De Rijnlander is een intelligent, vriendelijk en rustig konijn. Ze zijn nieuwsgierig van aard en komen over het algemeen goed overeen met andere huisdieren.

Rijnlander Status

Zeldzaam

Gerelateerde producten

Rijnlander afbeeldingen

Rijnlander te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Rijnlander te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Rijnlander

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.