Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Parelfee

Parelfee Geschiedenis


De parelfee werd aan het begin van de twintigste eeuw ontwikkeld door verschillende Duitse fokkers. Eén van hen was K. Hoffmans uit Dusseldorf. Zijn doel was om een konijnenras te ontwikkelen met een vacht zoals de Siberian squirrel omdat er naar deze vacht veel vraag was. Hoffmans kruiste de marburger feh met de havana en gaf het ras dat hieruit voorkwam de naam Dusseldorfer Perlfee. Een fokker genaamd Deiniger uit Augsburg kruiste agouti konijnen met havana's waaruit een ras voorkwam dat hier sterk op leek. Deiniger noemde het ras de Augsburger Perlfee. Na enige tijd werden de twee rassen gecombineerd om de parelfee tot stand te brengen die we vandaag de dag kennen.

Buiten Duitsland is dit ras niet erg bekend. De parelfee komt voor in Frankrijk en het VK, maar niet in grote aantallen. Parelfee konijnen wegen tussen de 2 en 3.5kg. Ze hebben een hoekige bouw met een korte, gespierde nek.

Parelfee Gedrag


De parelfee heeft een vriendelijk, lief en levendig karakter.

Parelfee Variëteiten


Er bestaan geen variaties op de blauw-grijze parelachtige kleur.

Parelfee Status


Zeldzaam

Parelfee afbeeldingen

Parelfee te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Parelfee te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Parelfee


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.