Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Parelfee

Geschiedenis

De parelfee werd aan het begin van de twintigste eeuw ontwikkeld door verschillende Duitse fokkers. Eén van hen was K. Hoffmans uit Dusseldorf. Zijn doel was om een konijnenras te ontwikkelen met een vacht zoals de Siberian squirrel omdat er naar deze vacht veel vraag was. Hoffmans kruiste de marburger feh met de havana en gaf het ras dat hieruit voorkwam de naam Dusseldorfer Perlfee. Een fokker genaamd Deiniger uit Augsburg kruiste agouti konijnen met havana's waaruit een ras voorkwam dat hier sterk op leek. Deiniger noemde het ras de Augsburger Perlfee. Na enige tijd werden de twee rassen gecombineerd om de parelfee tot stand te brengen die we vandaag de dag kennen.

Buiten Duitsland is dit ras niet erg bekend. De parelfee komt voor in Frankrijk en het VK, maar niet in grote aantallen. Parelfee konijnen wegen tussen de 2 en 3.5kg. Ze hebben een hoekige bouw met een korte, gespierde nek.

Gedrag

De parelfee heeft een vriendelijk, lief en levendig karakter.

Variëteiten

Er bestaan geen variaties op de blauw-grijze parelachtige kleur.

Status

Zeldzaam

Verwante producten

Parelfee afbeeldingen

Parelfee te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Parelfee te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Parelfee

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.