Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Mini lop

Een mini luizen konijn met ongelofelijk lange flaporen Een mini schaapskonijn met ongelooflijk zachte rode vacht Een mini scharrel konijn met rode vacht en mooie donkere ogen Een mini scharrel konijn met prachtige grote achterpoten Een close up van een mini lop konijnen mooie korte neus Een mini schaapskonijn met een prachtige zachte witte en grijze vacht

Mini lop Geschiedenis

De oorsprong van de mini lop ligt in Nederland waar de fokker Adrian de Cock grote hangoorrassen zoals de franse hangoor kruiste met Nederlandse dwergen tussen 1949 en 1950.

Na jaren selectief fokken werd de eerste hollandse hangoor in 1964 tentoongesteld. Het ras kreeg van de titel van kleinste hangoorras en weegt slechts 2-2.5kg.

Het duurde 10 jaar voordat de hollandse langoor door George Scott in het VK werd geïmporteerd. Scott produceerde door selectief fokken met de kleinste hollandse hangoren een mini ras voort dat hij de naam ‘Miniature Lop’ gaf.

In 1994 erkende de British Rabbit Council de Miniature Lop als ras. Het maximum gewicht van de mini lop bedraagt 1,6 kg.

Mini lop Gedrag

Miniature lops zijn intelligent en speels. Ze vinden het leuk om te spelen met speeltjes en tijd met u door te brengen en zullen zich gaan vervelen als ze onvoldoende uitdaging hebben.

Zoals alle konijnen kunnen ze schichtig zijn en angstig als ze niet van jongs af aan zijn gesocialiseerd. Wees er dus zeker van dat u uw konijnen koopt van een fokker met een goede reputatie die de dieren veel in handen heeft.

Mini lop Variëteiten

De voornaamste kleuren waarin de mini lop voorkomt zijn agouti, blauw, zwart, bruin, chinchilla, sealpoint, reebruin, vos en butterfly.

Mini lop Status

vrij gangbaar

Gerelateerde producten

Mini lop afbeeldingen

Mini lop te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Mini lop te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Mini lop

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.