Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Sallander

Sallander Geschiedenis

Dit konijnenras komt uit Salland, een landstreek in Overijssel in Nederland. Een gerenommeerde jurylid voor konijnenshows bracht de Sallander tot stand door de Thüringer te kruisen met het chinchillakonijn. Het ras werd in 1975 formeel erkend. In de jaren '90 van de vorige eeuw werd het ras is het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd, al komt het buiten het VK en Nederland heel weinig voor.

De Sallander weegt tussen de 2,7 en 4 kg. Het is een gespierd, vrij gedrongen konijn. Het heeft grijze markeringen die donkerder zijn op de flanken, wangen en buik.

Sallander Gedrag

De Sallander is een actief, levendig en schichtig ras, die het moeilijk vindt om rustig te blijven zitten als hij wordt opgepakt. Deze konijnen zijn dan ook niet geschikt als huisdier voor gezinnen.

Sallander Status

Zeldzaam

Gerelateerde producten

Sallander afbeeldingen

Sallander te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Sallander te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Sallander

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.