Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Klein zilver

Klein zilver Geschiedenis


De klein zilver is één van de oudste konijnenrassen ter wereld. Het is een Brits ras maar de precieze herkomst is niet bekend. Er wordt wel aangenomen dat konijnen met een zilver getipte vacht vanuit Azië mee naar Groot-Brittannië werden genomen, maar ook dat de vacht het gevolg is van een spontane mutatie.

Al sinds de vroege zeventiende eeuw wordt de klein zilver in bronnen vermeld. In 1860 de klein zilver voor het eerst als ras getoond en in 1880 werd het officieel erkend.

Het ras was dankzij de bloeiende bonthandel erg populair. Fokdieren werden voor grote bedragen verkocht, tegen het einde van de negentiende eeuw bereikte de klein zilver Amerika.

Oorspronkelijk was de klein zilver zwart met zilver maar in de loop der tijd zijn er nieuwe kleurvariaties ontstaan zoals geel, blauw en bruin.

Klein zilver Gedrag


De klein zilver heeft een levendig en soms zelfs onstuimig karakter. Het zijn niet de beste huisdieren voor gezinnen met kleine kinderen omdat ze kunnen trappen als ze niet op de juiste manier worden behandeld.

Klein zilver Variëteiten


Grijs, bruin, oranje, blauw.

Klein zilver Status


gangbaar

Klein zilver afbeeldingen

Klein zilver te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Klein zilver te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Klein zilver


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.