Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Klein zilver

Klein zilver Geschiedenis

De klein zilver is één van de oudste konijnenrassen ter wereld. Het is een Brits ras maar de precieze herkomst is niet bekend. Er wordt wel aangenomen dat konijnen met een zilver getipte vacht vanuit Azië mee naar Groot-Brittannië werden genomen, maar ook dat de vacht het gevolg is van een spontane mutatie.

Al sinds de vroege zeventiende eeuw wordt de klein zilver in bronnen vermeld. In 1860 de klein zilver voor het eerst als ras getoond en in 1880 werd het officieel erkend.

Het ras was dankzij de bloeiende bonthandel erg populair. Fokdieren werden voor grote bedragen verkocht, tegen het einde van de negentiende eeuw bereikte de klein zilver Amerika.

Oorspronkelijk was de klein zilver zwart met zilver maar in de loop der tijd zijn er nieuwe kleurvariaties ontstaan zoals geel, blauw en bruin.

Klein zilver Gedrag

De klein zilver heeft een levendig en soms zelfs onstuimig karakter. Het zijn niet de beste huisdieren voor gezinnen met kleine kinderen omdat ze kunnen trappen als ze niet op de juiste manier worden behandeld.

Klein zilver Variëteiten

Grijs, bruin, oranje, blauw.

Klein zilver Status

gangbaar

Verwante producten

Klein zilver afbeeldingen

Klein zilver te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Klein zilver te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Klein zilver

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.