Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Lilac

Lilac Geschiedenis


Het lilac konijn werd aan het begin van de twintigste eeuw gelijktijdig door verschillende fokkers tot stand gebracht. De eerste fokker die het konijn op een grote show in Londen in 1913 tentoonstelde was H. Onslow. Mrs Illingworth bracht ook lilac konijnen tot stand en noemde ze de Essex Lavender. In Nederland was het C.H. Spruty die dit ras tot stand bracht, hij noemde het Gouda. Hij kruiste het (blauw) van beveren en havana's waaruit een lila gekleurd konijn voortkwam dat rond de 3 kilo woog. In Engeland kruiste de beroemde geneticus en fokker R.C. Punnet ook het (blauw) van beveren met havana's. Hij noemde het konijn dat hieruit voortkwam de Cambridge Blue. Sindsdien zijn alle verschillende rassen met elkaar gekruist waardoor er een grote variatie bestaat in de tint van de lila kleur. Tegenwoordig wordt de lilac niet veel als huisdier gehouden, al zou het hiervoor wel geschikt zijn.

Lilacs wegen tussen de 2,5 en 3,5 kg.

Lilac Gedrag


Lilacs zijn rustig, handelbaar en zachtaardig. Ze zijn aanhankelijk en houden van aandacht, waardoor het geschikte dieren zijn voor gezinnen met kinderen.

Lilac Variëteiten


Dit ras komt voor in de voornaamste grijze kleuren met een lila kleurnuance. De tint en donkerte van het grijs kan echter verschillen.

Lilac Status


gangbaar

Lilac afbeeldingen

Lilac te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Lilac te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Lilac


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.