Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Siamese Sable Martin Sable

Siamese Sable Martin Sable Geschiedenis


De sable / martin sable werd in verschillende landen rond ongeveer dezelfde periode ontwikkeld. In het VK kruiste de fokker D.W. Irving het ruskonijn met de chinchilla (konijn) aan het begin van de twintigste eeuw. Deze sable konijnen hadden een donkere vacht op hun neus, poten en staart maar met minder contrast dan het ruskonijn. Sable / martin sables werden voor het eerst tentoongesteld in 1920. Toch werden ze nog niet erkend.

In Duitsland bracht Emil Thomsen uit Stellingen een vergelijkbaar konijn tot stand door de chinchilla, blauwe havana, vienna's, belgische haas en de thüringer te kruisen. De Franse fokker M. Fraineau bracht eveneens een vergelijkbaar ras tot stand door de chinchilla te kruisen met albino konijnen. Fraineau toonde het resultaat tijdens een grote show in Parijs in 1925. In Californië bracht Otto Brock de sable tot stand door selectief te fokken met de chinchilla, waarbij hij koos voor konijnen met sable markeringen.

Sable konijnen wegen tussen de 2,5 en 3,5 kg en hebben een langgerekt lichaam. De vacht op de neus, poten en staart is donkerder. De donkere ogen lijken vanuit sommige hoeken rood.

Siamese Sable Martin Sable Gedrag


Dit is een actief en speels ras. Erg sociaal en dus zeker behoefte aan het gezelschap van een ander konijn.

Siamese Sable Martin Sable Variëteiten


Sepia bruin, blauw, siamees (geel)

Siamese Sable Martin Sable Status


gangbaar

Siamese Sable Martin Sable afbeeldingen

Siamese Sable Martin Sable te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Siamese Sable Martin Sable te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Siamese Sable Martin Sable


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.