Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hypoallergene cavia's


Hoewel sommige websites u misschien vertellen dat er dieren zijn die geen allergische reacties veroorzaken, is dit helaas niet waar. Er zijn geen huisdieren die helemaal geen allergenen hebben. Sommige huisdieren hebben misschien minder allergenen dan andere, maar het is altijd noodzakelijk om van te voren zeker te weten dat niemand in huis allergische is voor cavia's voordat u een dier aanschaft. Een manier om hier achter te komen is door aan een vriend of buur te vragen of u een tijdje met hun cavia's mag spelen. Wees wel voorzichtig, want als u allergisch blijkt te zijn voor cavia's dat zullen de basissymptomen bestaan uit niezen, hoesten en een loopneus, maar in zeldzame gevallen kan het een anafylactische shock veroorzaken. Hoewel de kans dat dit gebeurt klein is, is het toch beter hiervan op de hoogte te zijn. Als u het vermoeden heeft dat u een dergelijke allergie heeft, adviseren we dit te laten testen door een professional.


Veel mensen denken dat de allergie voor cavia's wordt veroorzaakt door hun haar, maar eigenlijk wordt het veroorzaakt door het materiaal dat aan de haren blijft zitten. Allergieën voor dieren worden veroorzaakt door onder andere stoffen die zich afscheiden van de huid, speeksel en urine, waardoor mensen ten onrechte vaak de indruk hebben dat de haren voor de allergische reactie zorgen.

guinea pigs can cause allergic reactions
Allergische reacties worden niet veroorzaakt door het haar van uw huisdier

Alle dieren met haren of veren kunnen een allergie veroorzaken. Als u echter moet niezen en hoesten in de buurt van cavia's, dan kan het ook zijn dat u niet allergisch bent voor cavia's maar voor iets anders. Bijvoorbeeld, een allergie voor hooi kan veel van dezelfde symptomen veroorzaken als een allergie voor cavia's: niezen, hoesten en snotteren. Als u (of een gezinslid) allergisch bent voor hooi, dan kan het helpen om het hooi op een droge plek buiten het huis te bewaren en handschoenen en een masker te dragen bij het schoonmaken van het hok.

Reacties

Er zijn nog geen reacties